Skip to content

Category: Некатегоризирани

Проектот за прекугранична соработка ги отвора вратите на иновативниот туризам меѓу Куманово и Ќустендил

Општина Куманово во партнерство со Општина Ќустендил, по програмата за прекугранична соработка со Република Бугарија, го имплементира проектот “Подобрување на туристичкиот потенцијал во Ќустендил и Куманово преку модерна визија за
Прочитајте повеќе

Заврши проектот на Фондацијата за култура и спорт од Куманово со партнери од Бугарија

Фондацијата за култура и спорт од Куманово денеска ги презентираше активностите од  проектот „Соработка во визуелни уметности за промовирање на регионалниот културен идентитет“ кој заеднички го спроведуваше со партнерите од
Прочитајте повеќе

Привршува проектот на Куманово и Банско за соработка во визуелните уметности за промовирање на регионален културен идентитет чиј носител е Фондацијата за култура и спорт – дводневен форум

Изминатите два дена, поточно, на 13.09.2023 и 14.09.2023 нашите партнери во проектот за соработка во визуелни уметности за промовирање на регионален културен идентитет, од соседната Република Бугарија, го посетија Куманово,
Прочитајте повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ (RELOAD2)

ОПШТИНА КРИВА ПАЛАНКА ВО ПАРТНЕСТВО СО ПРОГРАМАТА НА ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ (УНДП) ОБЈАВУВА:  ПОВТОРЕН ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ВО РАМКИ НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА
Прочитајте повеќе

ВИДЕО: Продолжува проектот на Куманово со Банско и Добриниште

Фондацијата за култура и спорт Куманово и народно читалиште Димитар Благоев од Добриниште Република Бугарија, продолжуваат да го реализираат заедничкиот проект „Соработка во визуелните уметности за промовирање на регионалниот културен
Прочитајте повеќе

First Press-conferences and Project Promotion „Cooperation in visual arts for promoting regional’s cultural identity“ Project № CB006.2.23.070

Project CB006.2.23.070      «Cooperation in visual arts for promoting regional’s cultural identity» This project is co-financed by European Union through  – INTERREG- IPA CBC CCI Number 2014TC16I5CB006.
Прочитајте повеќе

Регионален саем на социјални претпријатија во Куманово

Североисточниот плански регион во заедничка организација со Регионалниот центар за поддршка на социјални претпријатија и проектот „Поддршка на социјалните претпријатија“, на 23-ти ноември, во Куманово го реализираше регионалниот саем на
Прочитајте повеќе

Është zgjatur afati i Thirrjes për projekte për bashkëpunim ndërkomunal

Është zgjatur afati për dorëzimin e aplikacioneve në kuadër të thirrjes për projekte për bashkëpunimin ndërkomunal të shpallur nga UNDP. Afati i fundit për dorëzimin e projekteve është dita e
Прочитајте повеќе

Продолжен е рокот на Повикот за проекти за меѓуопштинска соработка

Се продолжува рокот за доставување на апликации во рамки на повикот за проекти за меѓуопштинска соработка распишан од страна на УНДП. Крајниот рок за доставување на проекти е понеделник 23
Прочитајте повеќе

АПЛИЦИРАЊЕ НА ОТВОРЕНИОТ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПОД ИНСТРУМЕНТОТ ЗА ПОДДРШКА „КОФИНАНСИРАНИ ГРАНТОВИ ЗА НОВООСНОВАНИ ТРГОВСКИ ДРУШТВА СТАРТ-АП И СПИН ОФ“

Почитувани, ВЕ ПОКАНУВАМЕ НА ИНФО СЕСИЈА ЗА ПОВИКОТ НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ ЗА УСЛОВИТЕ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА ОТВОРЕНИОТ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПОД ИНСТРУМЕНТОТ ЗА ПОДДРШКА „КОФИНАНСИРАНИ ГРАНТОВИ ЗА НОВООСНОВАНИ
Прочитајте повеќе