Skip to content

Month: јуни 2023

ВИДЕО: Продолжува проектот на Куманово со Банско и Добриниште

Фондацијата за култура и спорт Куманово и народно читалиште Димитар Благоев од Добриниште Република Бугарија, продолжуваат да го реализираат заедничкиот проект „Соработка во визуелните уметности за промовирање на регионалниот културен
Прочитајте повеќе

Проект „Жените пчелари како двигатели на позитивни промени во Северна Македонија“

Проектот „Жените пчелари како двигатели на позитивни промени во Северна Македонија“, ќе биде промовиран утре со почеток во 10:30 часот во Занаетчискиот дом во Куманово, информираа денеска од Центарот за
Прочитајте повеќе

Повик за аплицирање,ОБУКА ЗА ЖЕНИ И МЛАДИ ПЧЕЛАРИ

Кандидати за учество во 3-годишна програма за поддршка и едукација. ТЕМИ:  • Пчеларство со акцент на органско производство • Формирање на нови и зајакнување на постоечки пчеларници • Обука за
Прочитајте повеќе