Заврши проектот на Фондацијата за култура и спорт од Куманово со партнери од Бугарија

Фондацијата за култура и спорт од Куманово денеска ги презентираше активностите од  проектот „Соработка во визуелни уметности за промовирање на регионалниот културен идентитет“ кој заеднички го спроведуваше со партнерите од
Прочитајте повеќе

Привршува проектот на Куманово и Банско за соработка во визуелните уметности за промовирање на регионален културен идентитет чиј носител е Фондацијата за култура и спорт – дводневен форум

Изминатите два дена, поточно, на 13.09.2023 и 14.09.2023 нашите партнери во проектот за соработка во визуелни уметности за промовирање на регионален културен идентитет, од соседната Република Бугарија, го посетија Куманово,
Прочитајте повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ (RELOAD2)

ОПШТИНА КРИВА ПАЛАНКА ВО ПАРТНЕСТВО СО ПРОГРАМАТА НА ОБЕДИНЕТИ НАЦИИ (УНДП) ОБЈАВУВА:  ПОВТОРЕН ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ВО РАМКИ НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА
Прочитајте повеќе
БИСЛИМСКА КЛИСУРА

Програмата ReLOaD2 ќе поддржи четири проекти во Куманово (ВИДЕО)

Уредување, промоција и заштита на Бислимската клисура“, „Планинарска инфраструктурна основа за туризам и здрави навики“,„Спортски можности за сите“ и „Жени за одржлив економски развој преку рурален туризам“  се четирите проекти
Прочитајте повеќе

ВИДЕО: Продолжува проектот на Куманово со Банско и Добриниште

Фондацијата за култура и спорт Куманово и народно читалиште Димитар Благоев од Добриниште Република Бугарија, продолжуваат да го реализираат заедничкиот проект „Соработка во визуелните уметности за промовирање на регионалниот културен
Прочитајте повеќе

Проект „Жените пчелари како двигатели на позитивни промени во Северна Македонија“

Проектот „Жените пчелари како двигатели на позитивни промени во Северна Македонија“, ќе биде промовиран утре со почеток во 10:30 часот во Занаетчискиот дом во Куманово, информираа денеска од Центарот за
Прочитајте повеќе

Повик за аплицирање,ОБУКА ЗА ЖЕНИ И МЛАДИ ПЧЕЛАРИ

Кандидати за учество во 3-годишна програма за поддршка и едукација. ТЕМИ:  • Пчеларство со акцент на органско производство • Формирање на нови и зајакнување на постоечки пчеларници • Обука за
Прочитајте повеќе

First Press-conferences and Project Promotion „Cooperation in visual arts for promoting regional’s cultural identity“ Project № CB006.2.23.070

Project CB006.2.23.070      «Cooperation in visual arts for promoting regional’s cultural identity» This project is co-financed by European Union through  – INTERREG- IPA CBC CCI Number 2014TC16I5CB006.
Прочитајте повеќе

Презентиран проектот на Фондацијата за култура и спорт (ФОТО)

роектот за соработка во визуелните уметности за промовирање на регионален културен идентитет чиј носител е Фондацијата за култура и спорт Куманово, денеска беше и официјално промовиран на прес конференција.  
Прочитајте повеќе