Skip to content

Category: Вести

Одржана единаесетта седница на Советот за развој на Североисточен плански регион 07.12.2023

Советот за развој на Североисточен плански регион, на ден 07.12.2023 година, во Општина Куманово, ја одржа единаесетта Седница на советот за развој за ЦРСИПР По конституирањето на Советот за развој
Прочитајте повеќе

Одржана прва прес конференција проект за прекугранична соработка на ЈП Водовод Куманово и ЈП Водовод Врање.

извор
Прочитајте повеќе

Одржана Втора регионална форумска сесија

На Министерството за Локална самоуправа и Бирото за регионален развој, потребно е сите проекти да поминат низ форумскиот процес. Граѓаните прво ќе изразат проблемите со кои се соочуваат, а подоцна
Прочитајте повеќе

Организирање регионални форуми 2023 – Втора сесија

Центарот за развој на Североисточен плански регион во рамки на проектот  “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој – II фаза“ организира Регионални форуми на заедницата – алатка за идентификација, приоретизирање
Прочитајте повеќе

Проектот за прекугранична соработка ги отвора вратите на иновативниот туризам меѓу Куманово и Ќустендил

Општина Куманово во партнерство со Општина Ќустендил, по програмата за прекугранична соработка со Република Бугарија, го имплементира проектот “Подобрување на туристичкиот потенцијал во Ќустендил и Куманово преку модерна визија за
Прочитајте повеќе
БИСЛИМСКА КЛИСУРА

Програмата ReLOaD2 ќе поддржи четири проекти во Куманово (ВИДЕО)

Уредување, промоција и заштита на Бислимската клисура“, „Планинарска инфраструктурна основа за туризам и здрави навики“,„Спортски можности за сите“ и „Жени за одржлив економски развој преку рурален туризам“  се четирите проекти
Прочитајте повеќе

Презентиран проектот на Фондацијата за култура и спорт (ФОТО)

роектот за соработка во визуелните уметности за промовирање на регионален културен идентитет чиј носител е Фондацијата за култура и спорт Куманово, денеска беше и официјално промовиран на прес конференција.  
Прочитајте повеќе

Работилница на тема “Како да им се овозможи на младите да преземат акција?”

Денеска во зградата на поранешни општествено-политички организации се одржа работилница за смислено младинско учество во Interreg IPA, на тема “Како да им се овозможи на младите да преземат акција?”. Оваа
Прочитајте повеќе

Регионален саем на социјални претпријатија на Градскиот плоштад во Куманово

Центарот за развој на Североисточен плански регион како Регионален центар за социјални претпријатија го организираше вториот по ред Регионален саем на социјални претпријатија, кој се оддржа на Градскиот плоштад во
Прочитајте повеќе

Одржана Конститутивна Седница на Советот за развој на Североисточен плански регион

Советот за развој на Североисточен плански регион, на ден 10.12.2021 година, во Општина Куманово, ја одржа Конститутивната Седница. По конституирањето на Советот за развој на Североисточен плански регион, Советот за
Прочитајте повеќе