Skip to content

Одржана Конститутивна Седница на Советот за развој на Североисточен плански регион

ДАТУМ

декември 13, 2021

Категории

,

Советот за развој на Североисточен плански регион, на ден 10.12.2021 година, во Општина Куманово, ја одржа Конститутивната Седница.

По конституирањето на Советот за развој на Североисточен плански регион, Советот за Претседател едногласно ја избра  Жаклина Јовановска – Градоначалник на општина Старо Нагоричане.

Советот донесе и Одлука за отпочнување на постапка за избор на претставник од бизнис заедницата за член во Советот за развој на Североисточен плански регион, со мандат од 4 (четири) години, без право на глас и Одлука за распишување на Јавен повик за избор на член во Советот за развој на Североисточен плански регион – претставник од здруженијата, со мандат од 4 (четири) години, без право на глас.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy