Skip to content

Author: Североисточен плански регион

Одржана прва прес конференција проект за прекугранична соработка на ЈП Водовод Куманово и ЈП Водовод Врање.

извор
Прочитајте повеќе

Преку проект за прекугранична соработка Куманово и Врање ќе добијат 310.000 евра за набавка на специјализирани возила

Јавните претпријатија “Водовод“ од Куманово и Врање ќе набават специјализирани возила со  кои ќе ја зголемат ефикасноста на услугите, но и заштитата на животната средина. Возилата ќе бидат набавени во
Прочитајте повеќе

Одржана Втора регионална форумска сесија

На Министерството за Локална самоуправа и Бирото за регионален развој, потребно е сите проекти да поминат низ форумскиот процес. Граѓаните прво ќе изразат проблемите со кои се соочуваат, а подоцна
Прочитајте повеќе

Пешачка патека до Осоговскиот манастир и реконструкција на пожарната во Куманово приоритети на Регионалниот форум во заедницата

Изградбата на пешачка патека до манастирот „Свети Јоаким Осоговски“ кај Крива Паланка доби најголема поддршка од учесниците на Регионалниот форум во заедницата, што го спроведе Центарот за развој на Североисточниот
Прочитајте повеќе

Организирање регионални форуми 2023 – Втора сесија

Центарот за развој на Североисточен плански регион во рамки на проектот  “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој – II фаза“ организира Регионални форуми на заедницата – алатка за идентификација, приоретизирање
Прочитајте повеќе

History of cinema and film – 30min

 
Прочитајте повеќе

Повишаване на туристическия потенциал в Кюстендил и Куманово чрез модерна визия на регионите”, финансиран с Договор № РД-02-29-226/ 21.09.2022 г

Луксозен пътеводител PDF
Прочитајте повеќе

Организирање регионални форуми 2023 – Прва сесија

Чест ни е да Ве поканиме на Регионални форуми на заедницата – алатка за идентификација, приоретизирање и подготовка на проекти од Биро за регионален развој. Првата сесија од форумот ќе
Прочитајте повеќе

Проектот за прекугранична соработка ги отвора вратите на иновативниот туризам меѓу Куманово и Ќустендил

Општина Куманово во партнерство со Општина Ќустендил, по програмата за прекугранична соработка со Република Бугарија, го имплементира проектот “Подобрување на туристичкиот потенцијал во Ќустендил и Куманово преку модерна визија за
Прочитајте повеќе

Заврши проектот на Фондацијата за култура и спорт од Куманово со партнери од Бугарија

Фондацијата за култура и спорт од Куманово денеска ги презентираше активностите од  проектот „Соработка во визуелни уметности за промовирање на регионалниот културен идентитет“ кој заеднички го спроведуваше со партнерите од
Прочитајте повеќе