Skip to content

Повик за аплицирање,ОБУКА ЗА ЖЕНИ И МЛАДИ ПЧЕЛАРИ

ДАТУМ

јуни 5, 2023

Категории

Кандидати за учество во 3-годишна програма за поддршка и едукација.

ТЕМИ: 

• Пчеларство со акцент на органско производство

• Формирање на нови и зајакнување на постоечки пчеларници
• Обука за продажба и маркетинг на пчелни производи

ПРЕДУСЛОВИ

Жени со најмалку основно образование (приоритет
се студенти, невработени и жени од ранливи категории) и млади (15-29
години). Кандидатите доаѓаат од руралните средини на Североисточниот
плански регион и Вардарскиот регион.

Се препорачува учесниците да поседуваат или да имаат на располагање
земјоделска површина која ќе овозможи поставување на пчеларник и која
на пчелите ќе им обезбеди добар принос на нектар и полен.

ОБРАЗОВАНИЕ 

На избраните корисници ќе им биде овозможена едукативна обука од
професионални пчелни експерти од Словенија и Северна Македонија.

КОНТАКТ

Доколку сте мотивирани, известете не по е-пошта на или на телефон
adra.mkd@gmail.com, 070 225 651 (г. Дејан Антиќ, проект менаџер).

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy