Skip to content

АПЛИЦИРАЊЕ НА ОТВОРЕНИОТ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПОД ИНСТРУМЕНТОТ ЗА ПОДДРШКА „КОФИНАНСИРАНИ ГРАНТОВИ ЗА НОВООСНОВАНИ ТРГОВСКИ ДРУШТВА СТАРТ-АП И СПИН ОФ“

ДАТУМ

мај 17, 2021

Почитувани,
ВЕ ПОКАНУВАМЕ НА ИНФО СЕСИЈА ЗА ПОВИКОТ НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ ЗА УСЛОВИТЕ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА ОТВОРЕНИОТ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПОД ИНСТРУМЕНТОТ ЗА ПОДДРШКА „КОФИНАНСИРАНИ ГРАНТОВИ ЗА НОВООСНОВАНИ ТРГОВСКИ ДРУШТВА СТАРТ-АП И СПИН ОФ“.
Преку овој инструмент ФИТР обезбедува финансиска поддршка за старт-ап и спин-оф компании, а добиените средства се неповратни, што претставува уште еден сериозен поттик за македонските стартапџии.
Фондот ќе обезбеди до:
➡40.000 евра (90%) од вкупниот буџет на проект за трговски друштва до 3 години постоење, односно
➡60.000 евра (85%) од вкупниот буџет на проект за трговски друштва со над 3, а помалку од 6 години постоење.
❗За прв пат, може да аплицира и тим кој се состои од најмногу 5 членови – физички лица
-Презентацијата на инфо сесијата ќе ја реализираат надлежните лица од ФИТР, преку Бизнис центарот на Центарот за развој на Североисточен плански регион, која ќе се одржи на ден 19.05.2021 година (среда) од 14 до 15 часот преку апликацијата ЗООМ, на следниот линк:
Meeting ID: 941 7169 6002
Passcode: 908225
⏳На повикот сите заинтересирани може да аплицираат до 12-ти јуни 2021 година, до 14.00 часот, а целата проектната документација и начинот на аплицирање се целосно достапни на веб страницата: https://www.fitr.mk/startapuvaj3/ .
За заинтересираните потенцијални апликанти се нуди бесплатна менторска поддршка при изработка на предлог – проект за финансирање под инструментот Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф – СТАРТАПУВАЈ 3 од страна на #ФИТР.
♦ Средствата обезбедени за менторската поддршка се ограничени, за таа цел редоследот на компаниите корисници на менторската поддршка ќе се определуваат по принципот прв пријавен прв услужен.
💡Линк за аплицирање за менторска поддршка:

Со почит,

Бизнис Центар во Североисточен плански регион
тел: 076/431198

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy