Skip to content

Апликација за менторска поддршка за аплицирање на Јавен повик на ФИТР

ДАТУМ

март 1, 2021

ФИТР го објави Јавниот конкурс за поднесување на предлог-проекти за финансирање под Инструментот за Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст. Целта на овој Инструмент е да се обезбеди финансиска поддршка за технолошки развој на претпријатија и приватни здравствени установи („ПЗУ“) за забрзан економски раст со цел надминување на последиците од КОВИД-19.

Рокот за аплицирање трае до 06.04.2021. ⏱

 

Ова е линкот до повикот

https://fitr.mk/zabrzan-ekonomski-rast/…

 

Во прилог е покана за презентација за условите за аплицирање на отворениот јавен повик за инструментот за поддршка – Кoфинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст.

Инфо сесијата  ке  се одржи на  08.03.2020 година  од  11:00  -12:00 ч преку апликацијата ЗООМ на  следниов линк  : https://us02web.zoom.us/j/88174803136

Meeting ID: 881 7480 3136

Passcode: 991970

Дополнително се  нуди и менторска поддршка за  компаниите од  Североисточен плански регион одделно , и тоа :

I — Апликација за менторска поддршка во рамките на ваучерската шема обезбедена преку Бизнис Центарот од Североисточен плански регион. Со пополнување на апликацијата компанијата се стекнува со право за добивање на менторска поддршка. Линк до апликацијата:

https://docs.google.com/forms/d/17a9iF1fDXouZ8ETJn0rhDf6JA-JLdJu1kp9MtA8kPXs/edit?ts=6038db81&gxids=7628

II Ангажирани ментори  од платформата  www.bizz4all.mk

III –  Фондот за иновации и технолошки развој  овозможува бесплатна техничка помош односно консултации со надворешни експерти ангажирани од страна на Фондот. Сите заитересирани компании  можат да закажат 30 мин  техничка  помош на следниве телеефони  071 393 857 и 02/ 314 5258.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy